Miętowe wafelki


Na jednym ze spotkań z paniami z Koła Gospodyń Wiejskich, zasłyszeliśmy rozmowę na temat wafli miętowych. Panie kiedyś podobno dość często je robiły, ale przepisu nie pamiętały. Zaś zeszycik z nim wyparował. Ale od czego są „Internety” poszperaliśmy i oto są – wafelki miętowe. Baaardzo słodkie z wyraźną nutą mięty.



Składniki:

7 wafli tortowych
3 szkl. cukru
margaryna
szk. mleka
10 dag mocno miętowych landryn


Do rondelka wlać mleko, dodać margarynę, cukier oraz cukierki. Gotować na małym ogniu i od czasu do czasu mieszając, rozpuścić wszystkie składniki (ok. 15 minut). Masę przestudzić, a następnie ubijać mikserem na najwyższych obrotach aż do zgęstnienia. Masą smarować wafle.










Komentarze

Popularne posty