Zupa jarzynowa z pulpecikami z indyka
Zupka jarzynowa? -pychaaa. A jak jeszcze do tego mięsna wkładka w postaci malutkich pulpecików to mięsożercy są w siódmym niebie. Bardzo pożywna i kolorowa zupa, z pewnością przypadnie wam do gustu.
Składniki:
300 g mięsa mielonego z indyka
1 brokuł
200 g marchewki
100 g zielonego groszku
2 łyżki oleju
½ pęczka koperku
sól
pieprz
bulion
drobny makaron
Mięso mielone doprawić posiekanym koperkiem, solą i pieprzem, dobrze wyrobić. Uformować małe pulpeciki i obsmażyć na patelni na oleju. Przeprowadzić obróbkę wstępną warzyw. Brokuł podzielić na małe różyczki, marchew zetrzeć na tarce. Do gorącego bulionu dodać wszystkie warzywa, gotować do miękkości pod koniec dodając pulpeciki i chwilę z nimi gotować. Doprawić sola i pieprzem. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Rozłożyć na talerze, zalać zupą i posypać posiekanym koperkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz