Bee gooss Kulinarnych
Nasz bigos to długa historia. Przepis tak naprawdę powstawał kilka miesięcy. Za każdym razem dodawaliśmy inne składniki i komponowaliśmy smak idealny dla nas. Bee gooss Kulinarnych najlepszy jest, gdy się go zapieka przez kilka dni. Wymaga to czasu i pracy, ale dla tego smaku naprawdę warto.
Składniki:
2 kg kapusty kiszonej
1 duża kapusta głowiasta
1 kg karkówki
300 g boczku
2 pęta cienkiej dobrej kiełbasy
4 cebule
1 por
4 marchewki
1 pietruszka
1 słoik pomidorów suszonych
1 kg pieczarek
ziele angielskie
liść laurowy
sól
pieprz
olej
Przeprowadzić obróbkę wstępną wszystkich warzyw i pieczarek. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, pora w półplasterki. Pieczarki zetrzeć na grubych oczkach tarki. Kapustę głowiastą poszatkować, a kiszoną namoczyć w zimnej wodzie. Pomidory suszone, pokroić w mniejsze kawałki
Marchew i pietruszkę podsmażyć na małej ilości oleju, następnie dodać cebulę i pora i wszystko razem dusić przez chwilę. Na drugiej patelni podsmażyć pieczarki na oliwie z suszonych pomidorów. W rondelku podsmażyć świeżą kapustę, a następnie dodać odciśniętą i posiekaną kapustę kiszoną, chwilę dusić. Wszystkie warzywa połączyć razem, dodać pokrojoną i podsmażoną kiełbasę, boczek oraz lekko podduszona karkówkę, a także pomidory suszone. Dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz przyprawy. Dusić lub zapiekać przez około 45 minut, czynność powtarzać najlepiej przez 2-3 dni.
Komentarze
Prześlij komentarz