Bolońskie naleśniki Aleksandry


Boloński nie tylko jej sos do makaronu, jak się okazuje można zrobić naleśniki po bolońsku. Przekonuje nas do tego Aleksandra, która wie co dobre. Musimy się z nią zgodzić, bo ten smak przywodzi nam na myśl popularny sos do spaghetti, ale ciekawym wykończeniem jest smak ciasta smażonego. Nas przekonują, a Was?
 

Składniki:


Ciasto:
2 jajka
1 szkl mleka
1 szkl mąki
pieprz
sól

Farsz:
200 g mięso mielone
papryka czerwona
6 łyżek kukurydzy konserwowej
1 cebula
1 ząbek czosnku
3 łyżki oleju
4 łyżki śmietany 18%
1 szkl wody
fix Spaghetti Bolognese


Przygotować ciasto naleśnikowe z jajek, mleka, mąki i soli. Następnie usmażyć naleśniki. Drobno pokroić cebulę oraz czosnek, po czym usmażyć razem z mięsem. Paprykę pokroić i dodać do farszu wraz ze szklanką wody i Fixem Spaghetti Bolognese. Całość wymieszać i gotować przez chwilę. Pod koniec dodać kukurydzę. Następnie smarować naleśniki gotowym farszem. Podawać je, z dodatkiem kleksa ze śmietany.












Komentarze

Popularne posty