wtorek, 3 stycznia 2017

Bolońskie naleśniki Aleksandry


Boloński nie tylko jej sos do makaronu, jak się okazuje można zrobić naleśniki po bolońsku. Przekonuje nas do tego Aleksandra, która wie co dobre. Musimy się z nią zgodzić, bo ten smak przywodzi nam na myśl popularny sos do spaghetti, ale ciekawym wykończeniem jest smak ciasta smażonego. Nas przekonują, a Was?
 

Składniki:


Ciasto:
2 jajka
1 szkl mleka
1 szkl mąki
pieprz
sól

Farsz:
200 g mięso mielone
papryka czerwona
6 łyżek kukurydzy konserwowej
1 cebula
1 ząbek czosnku
3 łyżki oleju
4 łyżki śmietany 18%
1 szkl wody
fix Spaghetti Bolognese


Przygotować ciasto naleśnikowe z jajek, mleka, mąki i soli. Następnie usmażyć naleśniki. Drobno pokroić cebulę oraz czosnek, po czym usmażyć razem z mięsem. Paprykę pokroić i dodać do farszu wraz ze szklanką wody i Fixem Spaghetti Bolognese. Całość wymieszać i gotować przez chwilę. Pod koniec dodać kukurydzę. Następnie smarować naleśniki gotowym farszem. Podawać je, z dodatkiem kleksa ze śmietany.












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz