Ciastka z masłem orzechowym Patrycji
Takie ciasta jak zrobiła nam dzisiaj Patka to my lubimy zapakować w pudełeczko i iść na spacer, na rower, na łąkę i tam je właśnie konsumować. Dodają energii, pawera i doskonale sprawdzają się podczas pieszych czy też rowerowych wycieczek. W towarzystwie lokalnego jogurtu pitnego są nie do przecenienia.
Składniki:
100 g brązowego cukru
225 g masła orzechowego
½ łyżeczki sody
szczypta soli
1 jajko
1 cukier waniliowy
50 g posiekanej gorzkiej czekolady
Masło orzechowe, cukier, sodę i sól zmiksować razem do połączenia się składników. Dodać jajko, cukier waniliowy i ponownie zmiksować do połączenia się składników. Dodać posiekana czekoladę i wymieszać. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem. Z ciasta formować kulki, a następnie lekko je spłaszczać i układać na blaszce. Piec w temperaturze 165⁰ przez około 15-18 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz