poniedziałek, 23 maja 2016

Jadalna ziemia - pucharek szczęścia



Był już u nas jadalny leśny mech, tym razem jadalna ziemia w wykonaniu Pauliny albo Patrycji (nie do końca rozróżniamy nasze bliźniaczki). Nazwa tego deseru zapewne pochodzi od koloru popularnych ciasteczek, które wchodzą w jego skład. 


Składniki:


100 g ciasteczek oreo 
2 łyżki mleka
200 g śmietanki 36%
2 cukierki krówki 
1/8 szklanki cukru
1/2 banana
kakao do posypania


Ciasteczka rozgnieść na okruszki i wymieszać je z mlekiem. Zimną śmietankę ubić z cukrem na puch. Nakładać do pucharków pokruszone ciastka wymieszane z mlekiem, na to banany, pokruszone krówki, śmietanę i znowu markizy, banany, krówki, śmietanę i resztę ciastek. Całość posypać kakao. Odstawić do lodówki na 30 minut. 












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz