Pieczony banan
Szybki podwieczorek lub deser, a zrobi wrażenie nawet na najbardziej marudnych i wybrednych konsumentach. owoce, miód, odrobina cynamonu, chwila w piekarniku i gotowe. nie napracujecie się a efekt doskonały...
Składniki:
1 banan
¼ jabłka
1 łyżka miodu
½ łyżeczki cynamonu
kilka suszonych żurawin
bita śmietana
sok z cytryny
Banana obrać przekroić wzdłuż na dwie części. Polać miodem i lekko oprószyć cynamonem. Luźno zawinąć w folie aluminiową. Jabłko pozbawić gniazda nasiennego i razem ze skórką pokroić w cieniutkie plasterki skropić sokiem z cytryny. Owoce zapiekać około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu delikatnie przełożyć na talerz, udekorować bitą śmietaną i żurawiną.
Komentarze
Prześlij komentarz