piątek, 20 maja 2016

Pieczony banan



Szybki podwieczorek lub deser, a zrobi wrażenie nawet na najbardziej marudnych i wybrednych konsumentach. owoce, miód, odrobina cynamonu, chwila w piekarniku i gotowe. nie napracujecie się a efekt doskonały...



Składniki:


1 banan
¼ jabłka
1 łyżka miodu 
½  łyżeczki cynamonu
kilka suszonych żurawin
bita śmietana
sok z cytryny


Banana obrać przekroić wzdłuż na dwie części. Polać miodem i lekko oprószyć cynamonem. Luźno zawinąć w folie aluminiową. Jabłko pozbawić gniazda nasiennego i razem ze skórką pokroić w cieniutkie plasterki skropić sokiem z cytryny. Owoce zapiekać około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu delikatnie przełożyć na talerz, udekorować bitą śmietaną i żurawiną.











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz