wtorek, 8 listopada 2016

Zupa pomidorowo-ogórkowa



To jest zupa dla niezdecydowanych. Lubisz zarówno ogórkową jak i pomidorową, i nie wiesz która z nich dziś przygotować. Kulinarni nadchodzą z pomocą. Pomidorowo - ogórkowy misz -masz i pyszna zupa gotowa. 


Składniki:


4 ogórki kiszone
2 marchewki
1 cebula
1 ząbek czosnku 
1 łyżka masła
500 ml przecieru pomidorowego
700 ml bulionu warzywnego
110 g drobnego makaronu
1 liść laurowy
3 ziarna ziela angielskiego
2 łyżki śmietany 18%
sól
pieprz


Posiekaną cebulę i starte na dużych oczkach ogórki i marchew, przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażyć na maśle, zalać gorącym bulionem, dodać liść laurowy, ziele angielskie. Gotować około 30 min pod przykryciem na małym ogniu. Następnie dodać przecier pomidorowy, wsypać makaron, gotować do jego miękkości. Zestawić z ognia, zabielić śmietaną, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz