środa, 2 listopada 2016

Pieczona owsianka z dynią

Dynia to wdzięczny temat do szaleństw kulinarnych. Nie ma intensywnego smaku dlatego jest idealnym tłem dla wszystkich innych składników. A jej bogactwo składników odżywczych zachęca do kombinowania z tym smacznym warzywem. A okazało się że owsianki dyniowej jeszcze nie było to już jest.


Składniki:

1 szkl płatków owsianych błyskawicznych
1/2 szkl wody
200 g puree z dyni
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki cukru
1 łyżeczka cynamonu
posiekane orzechy


Do miski wsypać płatki owsiane, dodać cukier, cynamon i proszek do pieczenia. Następnie dolać wody, dodać puree z dyni i dokładnie wymieszać. Posypać posiekanymi orzechami. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec ok. 30 minut.












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz