wtorek, 22 listopada 2016

Ekspresowe zawijańce


Ten przepis nawet największej niemocie kulinarnej się uda. 4 składniki ogarnie nawet przedszkolak. Ale takie przepisy też są potrzebne, bo nie każdy jest Alfą i Omegą w kuchni. A nawet dla tych kuchennych wyjadaczy się przyda, bo i oni czasami muszą coś na szybko, ale niewątpliwie smacznie zrobić.


Składniki:

ciasto francuskie
3 łyżki pasty z pomidorów suszonych
8 plasterków polędwicy
100 g sera żółtego


Schłodzone ciasto francuskie posmarować pastą pomidorową, równomiernie rozłożyć polędwicę, posypać startym żółtym serem. Zawinąć ściśle z dłuższej krawędzi i pokroić na centymetrowe plastry. Rozłożyć na blaszce, wstawić na piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec na złoty kolor.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz