sobota, 5 listopada 2016

Naleśniki szpinakowo-serowe Pati



Naleśniki i szpinak to jest to co bardzo lubimy. Gościły już u nas naleśniki ze szpinakiem dodawanym do ciasta, dziś naleśniki ze szpinakowym farszem wykonane przez naszą sprytną Pati. w całości doskonały obiad, pokrojone mogą stanowić ciekawą przystawkę. 



Składniki:


Ciasto:
0,5 szkl wody
0,5 szkl mleka
200 g mąki
1 jajko
sól

Farsz:
200 g szpinaku mrożonego
200 g twarogu
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki masła
sól
pieprz


Wszystkie składniki na ciasto ze sobą połączyć, Az do uzyskania jednolitej konsystencji. Usmażyć naleśniki. 
Cebule drobno pokroić i zeszklić ja na maśle, dodać czosnek i szpinak, doprawić do smaku. W misce rozetrzeć widelcem ser, dodać przestudzony szpinak i dokładnie wymieszać. Naleśniki smarować farszem i zwijać w rulony. Można przysmażyć na maśle. 













Brak komentarzy:

Prześlij komentarz