środa, 24 sierpnia 2016

Kasza jaglana z jabłkami i orzechami nerkowca


Kasza jaglana gości coraz częściej na naszym stole, do czego zachęcamy i Was, bo zdrowa, łatwa w przygotowaniu i niezbyt droga. A odwdzięcza się samym zdrowiem: jest zasadotwórcza, czyli odkwasza organizm, jest lekkostrawna i zawiera duże ilości łatwo przyswajalnego białka oraz moc witamin z grupy B. A w połączeniu z  jabłkami i ulubionymi bakaliami będzie pyszną alternatywą na bezmięsny obiad.



Składniki:



100 g kaszy jaglanej

3 jabłka 
1 banan
łyżka miodu
garść orzechów nerkowca
kilka moreli suszonych naturalnie


Kaszę ugotować jak przepisie na opakowaniu, jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, banana rozdusić widelcem w miseczce, dodać pozostałe składniki pozostawiając kilka bakalii do ozdoby. masę dokładnie wymieszać, przełożyć do formy, my przełożyliśmy do formy na tartę o średnicy 31 cm, ozdobić bakaliami. I zapiekać 20-25 minut w 180 stopniach.












2 komentarze:

  1. Ciekawy przepis. Moja kochana kasza jaglana znalazła zastosowanie nawet przy takim połączeniu składników! Coś cudownego. :)
    Zapraszam do siebie. :) https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapraszamy wypróbować nasz przepis, na pewno pani posmakuje, skoro uwielbia pani kaszę jaglaną.

      Usuń