niedziela, 14 sierpnia 2016

Wakacje to nie tylko czas relaksu

Wakacje to nie tylko czas relaksu i odpoczynku, ale remontu, sprzątania, zmywania …. Ale zaraz, zaraz nie o tym miało być. To również czas zdobywania nowych znajomości i umiejętności. Tak było oczywiści i w przypadku „Kulinarnych”


   Z lekkim opóźnieniem ale czas wakacji nas nieco rozleniwił, zdajemy relacje z naszych poczynań. Tym razem Kulinarni a ściślej ich przedstawiciel byli w Lublinie
  Jak co roku w okresie letnio-wakacyjnym Most Kultury w Lublinie ma do zaoferowania bogatą ofertę programową skierowaną do małych i dużych. Co tydzień tez odbywają się warsztaty kulinarne. Prowadzi je Dawid Furmanek - pomysłodawca i właściciel mEATing - warsztaty kulinarne, łowca smaków podróżniczych. Doświadczenie kulinarne zdobywał także w kilku lubelskich restauracjach, ale stawia na nieustanne samodoskonalenie się. W jego warsztatach uczestniczą zarówno amatorzy jak i kucharze z profesjonalnych restauracji. Dwukrotnie członek komisji Programu Miejsca Inspiracji w Lublinie. Także dwukrotnie przewodniczący jury w konkursie Gotuj z Kurierem Lubelskim. Ambasador pierwszego edycji Lublin Restaurant Week.
  W czerwcu tematem przewodnim warsztatów była kasza, natomiast w sierpniu mięso. Na jedne z takich warsztatów wybrała się nasza sorka Agnieszka, by w warunkach plenerowych zdobyć nowe umiejętności i wiadomości, które nam z pewnością przekaże. Na warsztatach min. przygotowywano duszone kiełbaski chorizo z warzywami oraz makaron ze schabem i sosem ze świeżych pomidorów. Poniżej mini foto-relacja, gdyż trudno gotować i fotografować jednocześnie. 
   Dla zainteresowanych w sierpniu organizatorzy zapraszają na Słodycz Mostu Kultury, kto wie może i my się tam jeszcze zjawimy. A już wkrótce potrawy z warsztatów w naszym wykonaniu pojawią się na blogu z pełnymi przepisami. 













Brak komentarzy:

Prześlij komentarz