Sałatka z kopru włoskiego z pomidorami
Koper włoski (fenkuł) to warzywo u nas na razie jeszcze mało znane i rzadko stosowane. Na surowo ma lekko anyżowy smak i zapach, natomiast smażony zyskuje aromat i delikatny smak. Nasza propozycja na dziś to delikatny koper włoski w połączeniu z pomidorkami i pachnącym koperkiem.
Składniki:
2 bulwy kopru włoskiego
2 pomidory
1 pęczek koperku
olej do smażenia
sól
pieprz
Bulwy kopru pokroić wzdłuż na bardzo cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać olej (tyle aby pokrywał dno) i smażyć plastry kopru często mieszając aż do lekkiego przyrumienienia. Następnie dodać plastry obranych pomidorów i smażyć dalej, uważać by pomidory się nie rozpadły. Przełożyć na talerz, posypać posiekanym koperkiem i ostudzić.
Składniki:
2 bulwy kopru włoskiego
2 pomidory
1 pęczek koperku
olej do smażenia
sól
pieprz
Bulwy kopru pokroić wzdłuż na bardzo cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać olej (tyle aby pokrywał dno) i smażyć plastry kopru często mieszając aż do lekkiego przyrumienienia. Następnie dodać plastry obranych pomidorów i smażyć dalej, uważać by pomidory się nie rozpadły. Przełożyć na talerz, posypać posiekanym koperkiem i ostudzić.
Komentarze
Prześlij komentarz