Ryba pieczona w folii
Jedzą rybę, jedzą rybę... może nie makreli smak, ale innej ulubionej rybki smak na pewno będzie wydobyty w tym prostym zestawieniu. Mrożona czy świeża nie ma aż takiego znaczenia (chociaż my polecamy świeżą), najważniejsze jest to, aby jeść ryby i do tego Was zachęcamy serdecznie.
3
filety z ulubionej ryby
100
g masła
przyprawa
do ryb
pęczek
koperku
Rybę
rozmrozić na sicie, osuszyć ręcznikiem papierowym. Każdy filet oddzielnie ułożyć
na kawałku folii aluminiowej. Oprószyć przyprawą, obłożyć wiórkami masła i
posypać posiekanym koperkiem lub jak ktoś woli całymi gałązkami koperku. Folię zawinąć
w kieszonki tak aby podczas pieczenia nic nie wyciekło. Ułożyć na blaszce. Rybę
piec w temperaturze 180 przez 20 – 25 minut.
Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńRybka pieczona czy smażona to już klasyk. Ja mogę z czystym sumieniem polecić https://mowisalmon.pl/przepisy/gulasz-z-lososiem-fasola-i-pomidorami/ bo to ciekawa alternatywa dla klasycznej rybki. Lubię dania z warzywami, lekkie i pożywne i ten gulasz właśnie taki jest. Polecam wypróbować, nie pożałujecie.
OdpowiedzUsuń