Parówki w cieście francuskim
Ogólnie nie pochwalamy tego typu dań, ale raz na jakiś czas można... A nawet trzeba zjeść coś chamskiego ;) Warto zwrócić uwagę na jakość parówek i zadbać przede wszystkim o to, aby pochodziły ze sprawdzonego źródła. Do środka można dodać np.ogórka kiszonego, pieczarki, paprykę, lub coś co szczególnie lubimy.
Składniki:
1
opakowanie ciasta francuskiego
kilka
parówek
kilka
plastrów żółtego sera
ketchup
pikantny
bazylia do dekoracji
Parówki pokroić na pół. Rozwinąć ciasto francuskie
i podzielić na prostokąty (wielkość zależy od długości parówek). Posmarować
ciasto ketchupem, położyć plaster sera żółtego a na nim parówkę. Zwinąć i
naciąć tak jak na zdjęciu. Wierzch przekąsek można posmarować mlekiem. Piec w
nagrzanym do 200°C piekarniku około 10-15 minut, aż do
zrumienienia. Udekorować listkiem bazylii.
Komentarze
Prześlij komentarz