Parówki w cieście francuskim


Ogólnie nie pochwalamy tego typu dań, ale raz na jakiś czas można... A nawet trzeba zjeść coś chamskiego ;) Warto zwrócić uwagę na jakość parówek i zadbać przede wszystkim o to, aby pochodziły ze sprawdzonego źródła. Do środka można dodać np.ogórka kiszonego, pieczarki, paprykę, lub coś co szczególnie lubimy.


Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
kilka parówek
kilka plastrów żółtego sera
ketchup pikantny
bazylia do dekoracji        



Parówki pokroić na pół. Rozwinąć ciasto francuskie i podzielić na prostokąty (wielkość zależy od długości parówek). Posmarować ciasto ketchupem, położyć plaster sera żółtego a na nim parówkę. Zwinąć i naciąć tak jak na zdjęciu. Wierzch przekąsek można posmarować mlekiem. Piec w nagrzanym do 200°C piekarniku około 10-15 minut, aż do zrumienienia. Udekorować listkiem bazylii. 















Komentarze

Popularne posty