Sałatka z kalafiorem i żurawiną
Kalafiora uwielbiamy od dziecka, żurawina również towarzyszy nam w wielu potrawach zarówno słodkich i słonych. Połączyliśmy te dwa składniki i dołączyliśmy kilka innych i powstała nam pyszna letnio-jesienna sałatka. Doskonała jako przystawka lub lekka kolacja. Zresztą spróbujcie sami.
Składniki:
1 kalafior
150 g kukurydzy konserwowej
75 g żurawiny
1 pęczek koperku
2 ząbki czosnku
2 łyżki majonezy
2 łyżki jogurtu naturalnego
Przeprowadzić obróbkę wstępną kalafiora, podzielić na różyczki i ugotować na parze, ostudzić. Dodać odcedzoną kukurydzę, żurawinę, przeciśnięty czosnek oraz posiekany koperek. Całość wymieszać i połączyć z majonezem wymieszanym z jogurtem.
Komentarze
Prześlij komentarz