piątek, 7 października 2016

Sałatka z kalafiorem i żurawiną



Kalafiora uwielbiamy od dziecka, żurawina również towarzyszy nam w wielu potrawach zarówno słodkich i słonych. Połączyliśmy te dwa składniki i dołączyliśmy kilka innych i powstała nam pyszna letnio-jesienna sałatka. Doskonała jako przystawka lub lekka kolacja. Zresztą spróbujcie sami. 



Składniki:

1 kalafior
150 g kukurydzy konserwowej
75 g żurawiny
1 pęczek koperku
2 ząbki czosnku
2 łyżki majonezy
2 łyżki jogurtu naturalnego

Przeprowadzić obróbkę wstępną kalafiora, podzielić na różyczki i ugotować na parze, ostudzić. Dodać odcedzoną kukurydzę, żurawinę, przeciśnięty czosnek oraz posiekany koperek. Całość wymieszać i połączyć z  majonezem wymieszanym z jogurtem.











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz