środa, 5 października 2016

Ciasteczka czekoladowe Marcela


Ciastka, ciasteczka do kawy i do mleczka. Nie da się ukryć, że wszystkie ciasteczka lubimy i dlatego często je robimy. Dzisiaj prezentujemy bardzo proste, wręcz dziecinnie proste ciacha z drobinkami czekolady. Takie ciasteczka i popołudniowa kawa i relaks gwarantowany... ależ się rozmarzyliśmy.


Składniki:

100 g masła
100 g cukru
1 jajko
50 g czekolady
200 g mąki
garść suszonej żurawiny

Masło o temperaturze pokojowej zmiksować z cukrem na puszysta masę, dodać jajka i startą czekoladę, wymieszać. Dodać mąkę i zagnieść elastyczne ciasto. Z gotowego ciasta uformować kulki a następnie je spłaszczyć. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 200 stopni około 10 minut. 









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz