wtorek, 18 października 2016

Fioletowa owsianka


Jagody są pyszne i zdrowe. Leczą oczy, obniżają poziom złego cholesterolu, uelastyczniają naczynia krwionośne. Owoce te świetnie sprawdzają się także jako dodatek do deserów. I my dzisiaj nie polecieliśmy klasycznie pt.: gofry z bitą śmietaną i jagodami, ale te pyszne i zdrowe owoce połączyliśmy z płatkami owsianymi, tworząc deser tudzież zastrzyk energii i zdrowia w postaci fioletowego śniadania. Czas docenić jagodę w towarzystwie owsa ;)




Składniki:

1 szklanka mleka
½ szklanki płatków owsianych
1 łyżeczka cukru waniliowego
½ łyżeczki miodu
1 łyżka siemienia lnianego
2 łyżki jagód ze słoika


Do garnuszka wsypać płatki i siemię lniane, zalać mlekiem, dodać cukier i gotować na małym ogniu. Gdy owsianka będzie miała pożądana konsystencje zdjąć ją z ognia dodać, miód i jagody. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do miseczki, udekorować. 









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz