poniedziałek, 31 października 2016

Placuszki z dyni Zbyszka


My Halloween raczej nie obchodzimy, ale dynie oczywiście lubimy. Przetwarzamy ją na pyszne ciasta, koktajle tudzież inne rzeczy. Nasz Zbyszek proponuje na jesienne wieczory w takim dniu jak dziś, pyszne chrupiące placuszki z dyni z imbirem.  
Do tego doróbcie wasz ulubiony dip i uczta gotowa.



Składniki:

¼ dyni ok. 200 g
2 jajka
1 szkl mąki
świeży imbir
sól
pieprz 
oliwa


Dynię obrać, wydrążyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać jaja, mąkę, sól, pieprz i trochę świeżego imbiru według uznania. Dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać oliwę i wkładać łyżką porcje masy. Smażyć z obu stron na rumiano. 









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz