Rolada zrobiona z rosołu z wczoraj
Zazwyczaj z niedzielnego rosołu w polskich domach w poniedziałek gości pomidorowa. A co zrobić z mięsem z rosołu jak nie ma na niego amatorów. My już wiemy przygotować pyszną roladę, jednocześnie wykorzystując ugotowane warzywa. Chwila pracy a kolejny obiad dla naszych domowników gotowy.
Składniki:
200 g mięsa drobiowego ugotowanego
1 marchewka gotowana
1 pietruszka gotowana
1 cebula szalotka
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka przypraw do mięsa mielonego
½ łyżeczka soli
pieprz
olej
płat ciasta francuskiego
2 łyżki śmietany
3 łyżki tartej mozzarelli
Składniki:
200 g mięsa drobiowego ugotowanego
1 marchewka gotowana
1 pietruszka gotowana
1 cebula szalotka
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka przypraw do mięsa mielonego
½ łyżeczka soli
pieprz
olej
płat ciasta francuskiego
2 łyżki śmietany
3 łyżki tartej mozzarelli
Mięso, marchew i pietruszkę zmielić. Cebulę i czosnek posiekać. Rozgrzać olej na patelni. Podsmażyć cebulę, czosnek aż się delikatnie zarumienią. Dodać zmielone mięso, marchew i pietruszkę. Wymieszać. Doprawić przyprawą do mięsa mielonego, solą i pieprzem. Wymieszać ze śmietaną tak aby składniki połączyły się w jednolitą masę. Masę równo nałożyć na płat ciasta francuskiego, posypać serem. Zawinąć. Wstawić do lodówki na czas nagrzania się piekarnika. Piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut. Aż ciasto się zarumieni.
Komentarze
Prześlij komentarz