sobota, 6 maja 2017

Kawa z białą czekoladą i wodą różaną


Jak delektować się orientalną kawą w domowym zaciszu? Wiadomo Kulinarni spieszą z pomocą i za sprawą wody różanej wyczarują ze zwykłej kawy towar luksusowy. Jesteśmy skromni więc nie wypada nam napisać, że my to potrafimy ☺.

Składniki:

1-2 łyżeczki kawy
½ filiżanki wody
½ filiżanki mleka
4 kostki białej czekolady
¾ łyżeczki wody różanej


Kawę zaparzyć w 100 ml wody. Podgrzać mleko w niewielkim garnuszku i rozpuścić w nim czekoladę. Dodać do kawy, wraz z wodą różaną. Od razu podawać. 












4 komentarze:

  1. Ciekawy sposób na zupełnie nowy smak kawy :) !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gorąco polecamy zwłaszcza w chłodne dni.

      Usuń
  2. Bardzo fajny i przydatny artykuł. Dzięki za ciekawe informacji na temat mojego ulubionego napoju.

    OdpowiedzUsuń