Kawa z białą czekoladą i wodą różaną
Jak delektować się orientalną kawą w domowym zaciszu? Wiadomo Kulinarni spieszą z pomocą i za sprawą wody różanej wyczarują ze zwykłej kawy towar luksusowy. Jesteśmy skromni więc nie wypada nam napisać, że my to potrafimy ☺.
Składniki:
1-2 łyżeczki kawy
½ filiżanki wody
½ filiżanki mleka
4 kostki białej czekolady
¾ łyżeczki wody różanej
Kawę zaparzyć w 100 ml wody. Podgrzać mleko w niewielkim garnuszku i rozpuścić w nim czekoladę. Dodać do kawy, wraz z wodą różaną. Od razu podawać.
Ciekawy sposób na zupełnie nowy smak kawy :) !
OdpowiedzUsuńGorąco polecamy zwłaszcza w chłodne dni.
UsuńBardzo fajny i przydatny artykuł. Dzięki za ciekawe informacji na temat mojego ulubionego napoju.
OdpowiedzUsuńCieszymy się bardzo i zapraszamy
Usuń