piątek, 5 maja 2017

Sałatka ziemniaczana



Ta sałatka sprawdza się o każdej porze roku. jesienią jako dodatek do mięsa, zimą jako doskonała kolacja, a wiosna i latem króluje na grillowych spotkaniach. Najlepiej przygotować ja dzień wcześniej by smaki sobą przeszły. Spróbujcie Sami. 



Składniki:


6 ziemniaków
25 dag boczku wędzonego
3 duże ogórki kiszone
1 pęczek koperku 
4 łyżki majonezu 
1 łyżeczka musztardy Dijon
sól
pieprz



Ziemniaki ugotować, ostudzić i pokroić w kostkę. Boczek pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na suchej patelni, ostudzić. Ogórki pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z musztardą. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą doprawić solą i pieprzem do smaku.













Brak komentarzy:

Prześlij komentarz