sobota, 13 maja 2017

Roladki z tortilli Malwiny



Przystawka niezbyt skomplikowana w przygotowaniu, chociaż trochę krojenia  i zręczności w zwijaniu wymaga. A cieszy zarówno oko jak i podniebienie. Doskonale sprawdzi się na młodzieżowych imprezach ale i przyjęciach dla dorosłych. Może być również na kolację we dwoje. zresztą wypróbujcie i oceńcie sami.



Składniki:


3 placki tortilla 
kilka plastrów Chorizo lub salami 
sałata lodowa 
½ papryki  czerwonej 
avocado 
ogórek 
6 łyżek jogurtu naturalnego  
1 ząbek czosnku 
sól



Do miseczki z gęstym jogurtem naturalnym wycisnąć czosnek, dodać sól i wymieszać.
Warzywa pokroić w paseczki: paprykę, awokado i ogórek. Placek tortilli posmarować przygotowanym sosem, układać liść sałaty, plasterki chorizo lub salami, kawałki ogórka, papryki i avocado. Tortille zawijać dosyć ściśle w rulon i kroić ja na ukos na mniejsze kawałki, układać na talerzu. 















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz