Roladki z tortilli Malwiny
Przystawka niezbyt skomplikowana w przygotowaniu, chociaż trochę krojenia i zręczności w zwijaniu wymaga. A cieszy zarówno oko jak i podniebienie. Doskonale sprawdzi się na młodzieżowych imprezach ale i przyjęciach dla dorosłych. Może być również na kolację we dwoje. zresztą wypróbujcie i oceńcie sami.
Składniki:
3 placki tortilla
kilka plastrów Chorizo lub salami
sałata lodowa
½ papryki czerwonej
avocado
ogórek
6 łyżek jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
sól
Do miseczki z gęstym jogurtem naturalnym wycisnąć czosnek, dodać sól i wymieszać.
Warzywa pokroić w paseczki: paprykę, awokado i ogórek. Placek tortilli posmarować przygotowanym sosem, układać liść sałaty, plasterki chorizo lub salami, kawałki ogórka, papryki i avocado. Tortille zawijać dosyć ściśle w rulon i kroić ja na ukos na mniejsze kawałki, układać na talerzu.
Komentarze
Prześlij komentarz