poniedziałek, 1 maja 2017

Chałwowe ciasteczka


Te ciasteczka na pewno nie wyglądają tak dobrze jak smakują. A smakują przednio ;) Są pyszne, wprost nieziemskie,  genialne. Do kawy, do herbaty, do jedzenia ;)Po prostu musicie ich spróbować!!


Składniki:

430 g mąki
1,5-2 łyżeczki proszku do pieczenia
200 g chałwy o dowolnym smaku
200 g margaryny
170 g cukru pudru
2 łyżki mleka
sezam do ozdoby


Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Wyrobić na jednolitą masę. Z ciasta formować małe kulki, zgniatać dłonią, by powstały płaskie ciasteczka. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać sezamem i docisnąć go łyżeczką, by nie odpadł. Piec ok 10-15 minut w 180°C. Ciasteczek trzeba pilnować bo lubią się przypalać.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz