środa, 27 stycznia 2016

Zrazy zawijane z warzywami


Zwykły schabowy Ci się znudził?? Mamy alternatywę - schab zawijany, z ciekawym nadzieniem, prosto, pysznie, smacznie, a do tego delikatnie. My lubimy takie zawijańce, a Wy?? Czekamy na opinie, oczywiście po wypróbowaniu naszego przepisu.


Składniki:

4 plastry schabu
1 papryka czerwona
1 ogórek kiszony
1 marchew
100 g selera
3 cebule 
½ szkl jogurtu naturalnego
½ szkl wina białego
1 łyżki musztardy łagodnej
olej
sól
pieprz
bazylia suszona


Mięso rozbić cienko, posypać każdy kawałek solą, pieprzem i bazylią. Zostawić w chłodnym miejscu na około 2 godziny. Następnie plastry posmarować musztardą, położyć na każdym po kawałku papryki, ogórka i plasterku cebuli. Zwijać i spinać wykałaczkami. Pozostałe warzywa zetrzeć na tarce. Na rozgrzanym oleju kłaść zrazy i smażyć ze wszystkich stron. Wlać wino, dodać starte warzywa. Dusić na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Wlać jogurt i dusić jeszcze około 10 minut. 













Brak komentarzy:

Prześlij komentarz