czwartek, 21 stycznia 2016

Muffiny ze snickersem



Gościły u nas już ciastka z rożnymi ulubionymi batonikami, nadszedł czas na popularnego snickersa, który okazał się doskonałym dodatkiem do muffinek. Prawdziwa uczta dla łasuchów, uwielbiających czekoladę i orzeszki. 




Składniki:


1 jajko
1/3 szklanki mleka
1/3 szklanki oleju

250 g mąki
szczypta soli
1/3 szklanki cukru
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia

3 Snickersy


Do miski wbić jajko, dodać mleko i olej - wymieszać za pomocą łyżki. Do mokrych składników dodać mąkę wymieszaną z proszkiem  do pieczenia, cukrem, kakao i solą – wymieszać do momentu połączenia się składników. Dwa Snickersy pokroić na kawałki i dodać do ciasta - wymieszać. Foremki do muffinek napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Pokroić trzeciego Snickersa i jego kawałki położyć na wierzchu każdej z babeczek. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 25 – 30 minut. Studzić na kratce. 

















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz