poniedziałek, 4 stycznia 2016

Racuszki na przejrzałym bananie


Czasami zapomniany, przejrzały banan na coś się przydaje. Nie trzeba go wyrzucać, wystarczy rozgnieść i dodać kilka sekretnych składników i pyszne śniadanie lub kolację mamy gotowe. Chcecie wiedzieć więcej, zachęcamy do lektury.. 



Składniki:

1 przejrzały banan
2 jaja
2 łyżki śmietany
2 łyżki mleka
4 łyżki mąki
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki cynamonu
szczypta soli


Rozbić jaja, dodać śmietanę, mleko, wymieszać. Dodać pozostałe składniki oraz banana rozgniecionego widelcem. Na rozgrzanej patelni z olejem kłaść łyżką porcję ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Z tej porcji wychodzi 10-12 sztuk, można konsumować solo lub w towarzystwie cukru pudru, dżemu lub miodu.











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz