piątek, 15 stycznia 2016

Sałatka z makaronem ryżowym i brokułem


Makaron ryżowy jest coraz bardziej doceniany i rozpowszechnia się w naszej kuchni. Najczęściej stosujemy go jako dodatek do potraw z woka, czyli generalnie o chińskiej nucie. My dzisiaj, jak to Kulinarni, na przekór stosujemy go jako główny składnik sałatki jarskiej, ale niezwykle pysznej i oryginalnej. 


Składniki:

100 g makaronu chińskiego ryżowego 
1 brokuł
1 papryka czerwona
1/2 puszki kukurydzy
sól
pieprz
curry
3 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu naturalnego 


Makaron przygotować według instrukcji na opakowaniu. Przeprowadzić obróbkę wstępną brokuła i obgotować go przez około 5 minut. Paprykę pokroić w kosteczkę, kukurydzę odsączyć z zalewy. 
Do wystudzonego makaronu dodać wystudzony brokuł, paprykę i kukurydzę, następnie dodać majonez, jogurt, curry - delikatnie przemieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.














Brak komentarzy:

Prześlij komentarz