sobota, 15 kwietnia 2017

Jajka faszerowane pieczarkami i szpinakiem


Jajka można faszerować na wiele sposobów, dzisiaj prezentujemy jeden z nich. Wyszły nam prawie jaja w trawie, albo trawa w jajach. Nadzialiśmy połóweczki zielonym farszem ze szpinaku i pieczarek, oczywiście odpowiednio doprawionym. Zimna przystawka jak się patrzy.


Składniki:

6 jajek
8 pieczarek 
200 g szpinaku mrożonego
szczypiorek
½ cebuli
olej
majonez 


Jajka ugotować, obrać, przekroić na pół wydrążyć żółtka. Szpinak rozmrozić na patelni na odrobinie oleju, odparować wodę. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć razem z pieczarkami aż woda całkowicie wyparuje. Ostudzić. Wszystko razem wymieszać, dodać majonez i pokrojony szczypiorek. Doprawić do smaku. Gotowym farszem wypełniać przekrojone białka. 











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz