niedziela, 16 kwietnia 2017

Babka na maślance


Baby, babki, babeczki mamy już na naszym blogu ich dostatek, ale na maślance jeszcze nie robiliśmy. Wyszła, musimy powiedzieć, że super wyszła, czyli się udała. Nas zadowala jej smak, aromat oraz wygląd, dlatego z czystym sumieniem ją Wam polecamy na te święta, albo następne ❤



Składniki:

200 g maślanki
3 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki kukurydzianej
3 jajka
1 szklanka brązowego cukru
2 łyżki oleju
aromat waniliowy
3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia


Jajka ubić z cukrem na pulchną masę. Dodać maślankę, olej oraz pozostałe suche składniki. Przelać do foremki na babkę wysmarowanej masłem lub silikonowej. Piec w nagrzanym do 190⁰ piekarniku przez około godzinę. Po upieczeniu poczekać aż babka ostygnie i dopiero wyciągnąć ją z foremki. Dowolnie udekorować.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz