piątek, 31 marca 2017

Sałatka z mozzarellą i awokado



Sałatka pachnąca wiosną i obiecująca nadejście lata. Prosta, lekka i pożywna kolacja, doskonała po ciężkim dniu. W jej przygotowaniu mogą pomagać dzieci i cała rodzina będzie zadowolona. 




Składniki:


1 opakowanie kulek mini mozzarella
1 jajko
4-5 rzodkiewek
1 awokado
½ puszki kukurydzy
2 łyżki oliwy
2 łyżki soku z cytryny
sól
pieprz
1 opakowanie mieszanki sałat


Jajko ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Mini mozzarellę pokroić na pół, umyta rzodkiewkę pokroić w cząstki. Awokado obrać i pokroić w grubą kostkę. Kukurydze odcedzić. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą skropić sosem sporządzonym z oliwy i soku z cytryny. Doprawić do smaku. 










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz