piątek, 24 marca 2017

Sałatka z awokado i łososiem


Awokado dzięki zawartości kwasu oleinowego obniża poziom cholesterolu, a zawarty w nim potas reguluje ciśnienie krwi. Ale uwaga - awokado jest najkaloryczniejszym z owoców. Dlatego dodatek do sałatek powoduje, że stają się one kaloryczne, ale też niezwykle smaczne. Także ta sałatka nie jest wskazana na kolację, na drugie śniadanie i owszem.



Składniki:

2 awokado
2 jabłka
150 g wędzonego łososia
koperek
sól
pieprz
sok z cytryny
200 ml jogurtu naturalnego


Awokado przepołowić, usunąć pestkę, obrać, pokroić, skropić sokiem z cytryny. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Łososia pokroić. Awokado, jabłko i łososia wymieszać. Dodać drobno posiekany koperek, jogurt, sól i pieprz do smaku. Delikatnie wymieszać. 












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz