poniedziałek, 20 marca 2017

Ciasteczka z musli z miodem


Szybkie, wręcz ekspresowe ciasteczka, a przy tym jakże zdrowe. Wystarczy kilka składników, które każdy ma w domu i można szybciutko namieszać i napiec ciasteczek z musli. Tylko wyobraźnia Was ogranicza jakie dodatki, bakalie wsypiecie.
 

Składniki:


2 szklanki ulubionego musli
1 szklanka mąki
pól szklanki lejącego miodu
2 jaja
łyżeczka proszku do pieczenia,
łyżeczka cynamonu
masło
2 garści słonecznika łuskanego
garść orzechów nerkowca
garść suszonej żurawiny
5 łyżek siemienia lnianego


Masło roztopić i wystudzić. Wszystkie pozostałe składniki wymieszać razem, dodać masło i ewentualnie gdy ciasto jest za gęste dodać kilka łyżek mleka, lub gdy jest za rzadkie dodać parę łyżek mąki lub bakalie. Układać łyżką na papierze do pieczenia niewielkie ciasteczka i piec około 10 minut w 180 stopniach.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz