niedziela, 3 lipca 2016

Sałatka z mozarellą, awokado i truskawkami



Eksperymentujemy jak to "Kulinarni". Mięsko z truskawkami już u nas było jako filet z kurczaka z karmelizowanymi truskawkami, ciast z truskawkami jest u nas wiele, dziś kolej na sałatkę ale nie owocową. Doskonałe połączenie sałat, sera, truskawek i orzechów zachwyci niejednego smakosza. 



Składniki:


miks sałat
200 g mozarelli 
1 awokado
150 g truskawek
garść orzechów nerkowca
1 łyżeczka musztardy Dijon
4 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka miodu


Na suchej patelni zrumienić orzechy i odstawić do ostygnięcia. Do miksu sałat dodać pokrojoną mozarellę, pokrojone w kostkę awokado oraz pokrojone na pół truskawki. W miseczce wymieszać musztardę, oliwę sok z cytryny oraz miód i polać sałatę. Całość posypać orzechami. 












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz