piątek, 8 lipca 2016

Owsianka z melonem


Melona albo się lubi, albo też nie. My należymy do tej pierwszej grupy i tym razem melon wpadł do owsianki, w towarzystwie amarantusa, orzechów nerkowca i łyżeczki jagód. Nic tylko się zajadać, bo samo zdrowie, moc witamin, mikro- i makroelementów, a przy tym kop energii na cały dzień.


Składniki:

1 niepełna szklanka mleka
4 łyżki płatków owsianych
1 łyżka ekspandowanego amarantusa
1 garść orzechów nerkowca
kawałek dojrzałego melona
1 łyżka jagód ze słoika


Do garnuszka wsypać płatki, amarantu i kilka posiekanych orzechów, zalać mlekiem. Gotować na małym ogniu, aż owsianka zgęstnieje. Melona obrać i pokroić w kostkę, część dodać do owsianki, wymieszać. Przełożyć do miseczki posypać resztą melona i pozostałymi orzechami, dodać kleksa z jagód. 











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz