środa, 9 marca 2016

Zupa ze szpinakiem i koperkiem



Zupa w wykonaniu klasy pierwszej, która oczywiście po zobaczeniu składników powiedziała blee. Ugotowali popatrzyli i stwierdzili, że jednak spróbują i oczywiście garnek został pusty. I Was zachęcamy, bo szpinak jest naprawdę pyszny. 



Składniki:


2 pęczki koperku
250 g szpinaku świeżego 
4 ziemniaki
2 łyżki kaszy jaglanej
2 marchewki
1 pietruszka 
5 ziaren ziela angielskiego
liść laurowy
sól
pieprz
150 ml śmietany 18%


Przeprowadzić obróbkę wstępna warzyw. Ziemniaki, marchew i pietruszkę pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić do garnka zalać wodą. Dodać kaszę, przyprawy i gotować ok 20 min aromatyczny wywar. Zupę wyłączyć, wrzucić do niej posiekany koperek i szpinak, zaprawić śmietaną. Doprawić do smaku. Zupie pozostawić około 20 minut by smaki się przegryzły. 









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz