piątek, 11 marca 2016

Ryba w cieście piwnym


Ryba, rybka, rybuńcia to jest to co polecamy Wam z całego serca, bo i na Wasze serca dobrze wpływa i ogólnie na organizm człowieka ma dobroczynny wpływ. Dlatego przedstawiamy kolejny przepis na rybkę w cieście piwnym tym razem i postarajcie się jak najczęściej mięso zastępować właśnie tymi rybkami.


Składniki:

4-5 filetów z ryby
300 g mąki
250 ml ulubionego piwa
sól
biały pieprz
mielona papryka
proszek do pieczenia
olej


Rybę umyć, osuszyć, oprószyć solą. W międzyczasie przygotować ciasto. Przesypać ok 250 g mąki wraz z proszkiem do pieczenia, dodać sól, biały pieprz, mieloną paprykę. Następnie dolać piwa. Mieszać tak by składniki idealnie się połączyły. Ciasto powinno być pulchne. Obtaczać rybę w pozostałej mące, następnie w przygotowanym cieście. Mięso smażyć w głębokim tłuszczu dobrze rozgrzanym, tak by ryba nie wchłaniała niepotrzebnych ilości oleju. Smażyć do zarumienienia się ciasta, następnie obrócić rybę na drugą stronę. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami lub ryżem. 











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz