Udka pieczone w boczku
Tylko trzy składniki, chwilka pracy trochę czasu na upieczenie i super obiad gotowy. Nasze udka możecie komponować z dowolnym dodatkiem skrobiowym i waszą ulubioną surówką, albo chrupać samodzielnie jak kto lubi.
Składniki:
8 pałek z kurczaka
8 cienkich plasterków wędzonego boczku
świeżo zmielony pieprz
Nóżki kurczaka wytrzeć do sucha. Każdą pałkę owinąć cienkim plasterkiem boczku. Ułożyć nóżki w brytfance wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec 20 minut, potem zmniejszyć temperaturę do 160°C i piec jeszcze 20 minut. Wyjąć i od razu podawać z pieczonymi ziemniakami (można pokrojone ziemniaki ułożyć obok kurczaka) i ulubioną surówką.
Komentarze
Prześlij komentarz