Babka makaronowa a'la carbonara
Składniki:
300 g makaronu spaghetti
1,5 szklanki mleka
½ szklanki tartego żółtego sera
½ szklanki startej mozzarelli
200 g boczku
3 jaja
2 ząbki czosnku
1 pęczek natki pietruszki
sól
pieprz
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Oba sery zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Boczek drobno pokroić i lekko podsmażyć by tłuszcz się trochę wytopił. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać.
Do dużej miski dodać makaron i wszystkie pozostałe składniki, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Formę na babkę wysmarować masłem i przełożyć do niej mieszankę makaronową. Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Komentarze
Prześlij komentarz