poniedziałek, 8 lutego 2016

Owsianka z masłem orzechowym


Amerykanie preferują na śniadania kanapki z masłem orzechowym i galaretką czy też dżemem. My proponujemy niewielką ilość masła orzechowego do naszego ulubionego śniadania czyli owsianki. Do tego jabłuszko i powidła i pyszne śniadanie gotowe. 



Składniki:


3 czubate łyżki płatków owsianych
½ szkl mleka
¼ szkl wody
1 jabłko
1 czubata łyżeczka masła orzechowego
1 czubata łyżka powideł śliwkowych


Płatki wsypać do garnuszka, zalać mlekiem i wodą, gotować na małym ogniu aż zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodać powidła zostawiając niewielka ilość do dekoracji. Wymieszać. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na spód miseczki wyłożyć połowę jabłka, zalać owsianką. Udekorować masłem orzechowym, powidłami i resztą startego jabłka. 












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz