czwartek, 18 lutego 2016

Fit kapuśniaczek


Kiedyś była zupa kapuściana Kwaśniewskiego, od której się chudło, a dzisiaj mamy kapuśniaczek fit. Nie jest to może wersja odchudzająca, ale z pewnością wersja odchudzona tradycyjnego kapuśniaku. Polecamy, bo szybko można zrobić i równie szybko można zjeść. 


Składniki:

1/2 główki średniej młodej kapusty
4 ziemniaki
3 ogórki kiszone
3 pomidory 
3 ząbki czosnku
4 kiełbaski frankfurterki
sól
pieprz
1 pęczek koperku 


Przeprowadzić obróbkę wstępną warzyw. Kapustę poszatkować, ziemniaki, pomidory i ogórki pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać. Kiełbaski pokroić w plasterki. Do garnka wrzucić najpierw kapustę, ogórki i ziemniaki, dodać wodę, pogotować ok. 20 - 30 minut, przed końcem dodać pomidory, czosnek i kiełbaski, pozostawić na ogniu jeszcze chwilę aby smaki się przegryzły, doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać posiekanym koperkiem.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz