Torcik kajmakowy

Kolejny waflowy torcik tym razem o kajmakowym smaku. Delikatny wygląd i smak. Doskonały na domową imprezę lub wystawniejsze przyjęcie. Tylko musicie pamiętać, żeby wafle były dobrej jakości, bo te gorsze zbyt szybko miękną i torcik traci swój urok i smak.


Składniki:

1 opakowanie suchych wafli (8-10 sztuk)
500 g serka mascarpone
1 puszka (460 g) masy kajmakowej (np. orzechowej)
100 g siekanych orzechów laskowych
cukier puder do posypania

Mascarpone i masę kajmakową zmiksować na jednolitą masę, pod koniec dodać połowę orzechów. 

Masą przekładać wafle do zużycia składników, na wierzchu ma zostać masa, którą należy posypać resztą orzechów i cukrem pudrem. Wstawić do lodówki na 15-20 minut. 













Komentarze

Popularne posty