Placki z dyni serwowane przez Marcela
Marcel już nie pierwszy raz nas zaskakuje swoimi świetnymi przepisami. dzisiaj zaszalał z placuszkami z dyni z dodatkiem sera feta. Zaskakujący smak, ale bardzo przyjemny. Fantastyczne danie bezmięsne, według nas nawet może być obiadowe. Jakaś lekka surówka do nich i mamy super obiadek.
Składniki:
3 szklanki startej dyni
½ cebuli
½ opakowania sera feta
1 jajko
4 łyżki mąki
sól
pieprz
koperek
olej do smażenia
Dynię umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do dyni dodać posiekaną drobno cebulę i pozostałe składniki. Dokładnie wszystko wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i posiekanym koperkiem. Gdy ciasto jest za luźne dodać więcej mąki. Rozgrzać olej i nakładać ciasto łyżka lekko spłaszczając. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Komentarze
Prześlij komentarz