Sałatka pieczarkowa Patrycji



Sałatki towarzyszą nam dość często, jako przystawki na imprezach, drugie śniadania czy kolacje. Dlatego jest ich u nas wiele, do wyboru do koloru, w zależności od sezonu i upodobań. Patrycja dziś wymyśliła sałatkę pieczarkową w której jako dodatek możemy użyć zarówno zwykłej kukurydzy konserwowej jak i mini kukurydzy. 




Składniki:


500 g pieczarek
1 pęczek natki pietruszki
1 puszka kukurydzy konserwowej lub słoik mini kukurydzy
1 cebula
majonez
sól


Pieczarki oczyścić, ugotować i pokroić w kostkę. Cebule pokroić w kostkę, a następnie sparzyć gorącą wodą. Natkę pietruszki posiekać, kukurydzę odcedzić (mini kukurydzę pokroić na mniejsze kawałki). Wszystkie składniki ze sobą połączyć, doprawić do smaku. 











Komentarze

Popularne posty