piątek, 29 września 2017

Roladki z tortilli ze szpinakiem



Ola to ambitna dziewczyna. Dziś przygotowała dla Nas i dla Was roladki z tortilli ze szpinakiem, bo wszyscy uwielbiamy szpinak. Ta przystawka z powodzeniem może być naszym drugim, zdrowym śniadaniem. 



Składniki:

2 pszenne tortille
250 g szpinaku świeżego lub mrożonego
100 g sera risotta
3 ząbki czosnku
4 plasterki szynki parmeńskiej lub innej dowolnej
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
gałka muszkatołowa


Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać świeży lub mrożony szpinak. Dusić aż do odparowania wody. Doprawić do smaku. Zostawić do przestudzenia. 
Na tortilli rozsmarować ricottę, nałożyć szpinak i następnie plasterki szynki. Tortillę zwinąć w środę i owinąć folią spożywczą. Odstawić do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem pokroić w roladki. 











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz