czwartek, 14 września 2017

Muszle nadziewane dynią i fetą




Gdy zobaczyliśmy ten przepis na doradcasmaku.pl od razu wpadł nam w oko. Ale myśleliśmy, że przyjdzie nam czekać do jesieni. A tu z pomocą przyszedł sklep z owadem w kropki gdzie nawet wiosną dynia jest dostępna. szybko przystąpiliśmy do działania i nasze niezwykła muszle już gotowe. Gorąco wam polecamy ten przepis. 


Składniki:


ok. 15 szt makaronu muszle
600 g dyni piżmowej
1 opakowanie sera feta
100 g suszonej żurawiny
3 łyżki oliwy
½ łyżeczki tymianku
1 czubata łyżeczka curry


Muszle ugotować w osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Wyjąć z wody i odsączyć. Dynię pokroić w kostkę i dusić na patelni z oliwą z oliwek. Dynia musi być miękka. Przestudzić. Dodać pokrojoną w kostkę fetę, żurawinę, tymianek i curry. Delikatnie wymieszać. Takim farszem napełniać muszle. Ustawić jedna przy drugiej w foremce. Delikatnie spryskać oliwą. Zapiekać w 180 stopniach przez 15-20 minut.












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz