piątek, 15 września 2017

Babeczki cynamonowo-jabłkowe


Małe szarlotki zaklęte w papilotkach. Piękne, podzielne, nie kruszą się i można je wszędzie ze sobą zabrać. Doskonałą przekąska na pikniku i na rowerze. 


Składniki:

2 jajka
1/2 szklanki oleju
1 szklanka maślanki
3/4 szklanki cukru
1 i ¾ szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 jabłka
100 g rodzynek
1 łyżka cynamonu
cukier puder do posypania


Jabłka umyć obrać i pokroić w kostkę wymieszać z cynamonem i rodzynkami. Jajka, olej, maślankę, cukier dobrze wymieszać za pomocą rózgi. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać na koniec dodać jabłka z rodzynkami. Nakładać do papilotek  do ¾ wysokości  i piec w 200ºC około 30 minut. Wystudzone babeczki posypać pudrem cukrem.












Brak komentarzy:

Prześlij komentarz