środa, 2 sierpnia 2017

Jabłkowo-pomarańczowe tymbaliki



Tymbaliki kojarzą się z galaretką na słono z dodatkiem warzyw, jajka i mięsa przeważnie drobiowego. A my jak zwykle łamiemy zasady i proponujemy tymbaliki w owocowej odsłonie na słodko. to czy deser będzie bardziej czy mniej słodki już zależy tylko od was, sami możecie regulować ilość cukru. 



Składniki:

100 g cukru pudru
4 jabłka 
2 pomarańcze
laska wanilii
żelatyna

Jabłka umyć, obrać i pokroić w kostkę. To samo zrobić z pomarańczami. Owoce wymieszać z cukrem i poczekać aż puszczą sok. Zagotować z wanilią, dodać 2 łyżeczki żelatyny wystudzić, wlać do foremek wstawić do lodówki do zastygnięcia. Podawać z bitą śmietaną lub kremem waniliowym.














Brak komentarzy:

Prześlij komentarz