wtorek, 29 sierpnia 2017

Jabłecznik jaglany


Kolejna wariacja na temat jabłek, kaszy jaglanej itp. Szybki sposób na szybki deser, dodając kulkę lodów waniliowych podkreślicie smak jabłek i cynamonu. Doskonałą propozycja dla ludzi chcących odżywiać się lżej, co wcale nie znaczy gorzej.


Składniki: na 1 keksówkę

300g kaszy jaglanej surowej
6 jabłek
2 garście rodzynek

1 łyżeczka cynamonu



Jabłka obrać pokroić w kostkę i zesmażyć w garnku przez około pół godziny, dodając cukier jeżeli jabłka są kwaśne, wystudzić.W misce wymieszać ze sobą wszystkie składniki. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 1,5 h w temp. 180ºC, aż wierzch się zezłoci. Jabłecznik pokroić dopiero wtedy, gdy całkowicie wystygnie.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz